Het Jutters en Kunstmuseum Callantsoog is een privé museum met een groen hart. Het museum is begin 2017 opgericht door kunstenaars echtpaar Berend-jan en Angelique Challa. Het onderhoud van de schuren en de collectie worden deels gefinancierd door bezoekers en deels door verkoop van de  kunstcollectie, boeken en kaarten die we in eigen beheer uitgeven. Het museum ontvangt geen subsidie van de overheid daarom zijn we naast uw bezoek ook heel blij met giften en donaties.

Met uw bijdrage draagt u bij aan het verrijken van de biodiversiteit van de omgeving, het onderhouden, milieuvriendelijk en energie-neutraal maken van het museum en het schoon houden van het strand. Alvast heel erg bedankt!

Doelen & Missie

*Nieuwe dakbedekking en nieuwe schuren. De daken van de schuren zijn niet meer waterdicht en moeten gerestaureerd of vervangen worden.

*Energie neutraal worden door isolatie van de schuren en zonnepanelen op het dak van het museum te plaatsen.

*De biodiversiteit van de omliggende natuur vergroten. Wij beheren en onderhouden 1,5 hectare weidegrond naast het museum dat onderdeel is van Natuur Netwerk Nederland. Sinds de omschakeling in 2017 van bollengrond naar biologisch weidebeheer is de biodiversiteit al enorm toegenomen. Doordat de paarden het landschap open houden ontstaan er door windverstuiving vanzelf insectenbanken waar o.a. de patrijs al dankbaar gebruik van maakt.